Beste commercial tijdens Super Bowl gemaakt door 10 fotografen

Zondagnacht tijdens de Super Bowl konden tv-kijkers een commercial zien die geheel was opgebouwd uit foto’s, gemaakt door tien fotografen, onder wie de Nederlander Olaf Veltman. De reclamespot deed het erg goed en werd door de website Adweek benoemd tot de beste commercial uitgezonden tijdens de Super Bowl.
Reclameman Jimmy Bonner van The Richard’s Group gaf de fotografen Andy Anderson,William Allard,Jim Arndt,Daniel Beltra,Mark Gooch,Andy Mahr,Kurt Markus,David Spielman,Matt Turley enOlaf Veltman de opdracht om wat tijd door te brengen met boeren en foto’s te nemen. Deze foto’s werden gebruikt in een reclamespot van twee minuten voor Ram die zou worden uitgezonden tijdens de Super Bowl.

De reclame was een succes en bracht zo’n 3,8 miljoen dollar op per 30 seconden zendtijd. APhotoEditor.com stelt dat je de sentimentele boodschap leuk of niet leuk kunt vinden, maar dat het succes van deze commercial de kracht van het medium fotografie benadrukt. Volgens het blog van Andy Anderson waren ook Rob Baker en Deb Grisham ook betrokken bij de productie.

APhotoEditor: The #1 Rated Super Bowl Commercial Shot By 10 Photographers