Bestelling

Op vier poten staat Betty, de hond van gezinsverzorgster Zella Snider, voor de toonbank. Het gaat hier om de dagelijkse boodschappen waarvoor ze zich meldt. Iedere dag. De slager weet het.

Het pakje ligt al op de toonbank klaar. Doet Betty haar bestelling op rekening of ligt de gevulde portemonnee in haar mand? Okee, ze wil wel even poseren, maar de haast valt aan haar achterpoot af te lezen. En vanwaar eigenlijk deze foto?

Kwam fotograaf Kendrick ook iedere dag bij deze slager, ontmoetten hij en Betty elkaar zo regelmatig dat hij op een dag besloot zijn camera mee te sjouwen? Dan heeft hij dit winkelmoment heel degelijk voorbereid, want kijk eens naar de lamp achterin de zaak die ieder aspect van de zwaartekracht tart… opgebonden met een touwtje en bevestigd aan een hertenkop. En waarom? Om ons het zicht op de buffelkop niet te ontnemen.

Was het touwtje aan het andere hertenhoofd bevestigd geweest, dan hadden we ons uitzicht op de slager als verstoord ervaren. Ja, Kendrick wist wel van observeren. Die prent van een uiteengereten koe doet de slager juist weer extra voordeling uitkomen. En dan hier en daar een zaag plus een militairistisch getinte kalender aan de wand naast het raam met doorzicht naar de slagerswoning. Als we niet oppassen zijn we nog eerder dan Betty de winkel weer uit gerend. Betty’s bazin overleed in 1977.

schoenendoos0

Schrijfster en beeldend kunstenaar Margit Willems deelt foto’s met ons uit haar verzameling en die van anderen. Meer fotokeuzes van Willems zijn te vinden op de Facebook-pagina K Wispelaer Zetkrant.