Bezoekersrecord voor World Press Photo in Nieuwe Kerk

De overstap van de Oude Kerk naar de Nieuwe Kerk in Amsterdam blijkt voor World Press Photo goed uit te pakken. De afgelopen elf weken bezochten ruim 93 duizend mensen de kerk aan de Dam om de tentoonstelling World Press Photo 2015 te zien. Dat is iets meer dan vorig jaar. In 2014 verwelkomde de World Press Photo-expositie, toen voor het eerst weer in De Nieuwe Kerk te zien, 75 duizend bezoekers in negen weken.

Uit het persbericht van de Nieuwe Kerk:
Bijzondere aantrekkingskracht ging uit van het grote paneel met alle jaarwinnaars sinds de allereerste fotowedstrijd in 1955, 60 jaar geleden. Op verzoek van De Nieuwe Kerk hebben bekende Nederlandse fotografen als Sacha de Boer en Kadir van Lohuizen de tentoonstelling bezocht en stilgestaan bij de foto’s op dit paneel. De jaarwinnaar van 2014, gekozen door de vakjury, was Jon and Alex van Mads Nissen (Denemarken).

In een bezoekersenquête kregenOperation Mare Nostrum – Boat refugees rescued by the Italian Navy, 7 June van Massimo Sestini (Italië) en “Crime Without Punishment” – MH 17 flight disaster, Ukraine, 17/18 July van Jérôme Sessini (Frankrijk) de meeste stemmen.Via Canon beamers was het werk van de winnaars van de multimediawedstrijd te zien, variërend van korte video’s tot een film van 1,5 uur.

nieuwekerk.nl

worldpressphoto.org