Bieke Depoorter aspirant-lid bij Magnum

De Belgische fotografe Bieke Depoorter is samen met de Amerikaanse fotografe Zoe Strauss en de Franse fotograaf Jerome Sessini genomineerd als aspirant-lid bij Magnum Photos. Dit is bekend gemaakt tijdens de 65e jaarlijkse algemene vergadering van Magnum Photos in Arles, Frankrijk.

Depoorter studeerde fotografie aan de Koninklijke Academie van Schone Kunst in Gent, waar zij in 2009 haar master’s degree haalde. Ze is lid van het Franse fotografencollectief Tendance Floue en werkt daarnaast onafhankelijk aan projecten.

Zoe Strauss is vooral bekend van haar serie The Billboard Project die op 54 verschillende billboards in Philadelphia te zien was. Sessini legt internationale actualiteiten vast, vooral in Palestina, Irak, Haïti en Somalië.

Het lidmaatschap van Magnum kent drie stadia, namelijk nominee, associate member en full member. Twee jaar geleden werden Moisem Saman en Dominic Nahr genomineerd als aspirant-lid bij Magnum. Saman is reeds benoemd tot associate member, Dominic Nahr blijft nog een jaar kandidaat. Fotograaf Jacob Aue Sobel, die in 2007 kandidaat was en in 2010 benoemd werd tot associate member is nu full member bij het agentschap.

Britisch Journal of Photography: Magnum Photos adds new members

Johan Swinnen schreef in januari in zijn rubriek Werf op PhotoQ over Bieke Depoorter: Duivelskunstenares