Biënnale architectuur met toefjes fotografie

De afgelopen week begonnen Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (t/m 7 juli) biedt uiteraard veel beeld, maar niet erg veel op fotografie gerichte exposities.
Het Nederlands fotomuseum laat tot en met 15 juni ‘Panorama Nederland’ zien, waarin Siebe Swart met panorama-beelden in beeld brengt hoe drastisch Nederland verandert door woningbouw en infrastructurele werken.
Daarna, van 22 juni tot 31 augustus is het de beurt aan Hans Aarsman die een eigenwijze verzameling foto’s brengt over auto’s, onder de titel ‘Vrroom!Vrroom!’ Onder dezelfde naam verschijnt een boek bij NAi uitgevers.
Website architectuurbiënnale
Nederlands fotomuseum
• Website Panorama Nederland
• De New York Times schrijft over het ontstaan van architectuurfotografie:
When Buildings Becamer Pin-Ups. NB: lezen kan pas na gratis registratie bij NYT.

SOAP ateliers presenteren samen met Galahad photo & film de expositie
‘Zetel en Vincent te gast in Rotterdam’. Tien kunstenaars en een fotograaf
geven op een verfrissende manier hun visie op ‘zitten’. De tentoonstelling is opgenomen in het programma van het event 100% design en
is gratis te bezoeken van 5 juni tot en met 5 september bij SOAP ateliers..

Het persbericht: ‘Zetel nodigt kunstenaars en vormgevers uit om in gezamenlijke dialoog een oorspronkelijk concept voor een stoel te ontwikkelen. Het uitgangspunt
hierbij is wel dat op alle stoelen daadwerkelijk plaats kan worden genomen.’
Vincent van Gurp is de deelnemende fotograaf. De serie bestaat uit een reeks foto’s met een sterk surrealistische en een subtiel humoristische ondertoon.
(Voorhaven 19, Rotterdam, ma t/m vr 10 tot 17 uur; za en zo 12 tot 17 uur)