Bijna een miljoen van Blockbusterfonds voor Unseen

Het Blockbusterfonds heeft deze week bekend gemaakt opnieuw te investeren in twee belangrijke culturele projecten, zo lezen we in een persbericht. Naast de tweede editie van de succesvolle internationale fotografiebeurs en -festival Unseen is dit de grote tentoonstelling over Constantijn en Christiaan Huygens in de Grote Kerk in Den Haag. Het fonds investeert 953.750 euro in Unseen.

Het persbericht van het Blockbusterfonds meldt verder:

Het Blockbusterfonds werd vorig jaar opgericht ter stimulering van uitzonderlijke culturele evenementen. Het is een gezamenlijk initiatief van de BankGiro Loterij, het Prins Bernhard Cultuurfonds, VSBfonds en de VandenEnde Foundation. De twee projecten ontvangen een investering van het fonds voor de realisatie van het evenement en voor extra marketing- en promotie om de bekendheid en belangstelling bij een groot publiek te stimuleren.

Tentoonstelling Constantijn en Christiaan Huygens
25 april- 28 augustus 2013 Grote Kerk, Den Haag
Vanaf 25 april staan twee markante personen uit onze Gouden Eeuw, Constantijn en Christiaan
Huygens, centraal in de Huygens Tentoonstelling in de Grote Kerk in Den Haag.
De brede opvoeding en vrijheid binnen het gezin Huygens waren een wezenlijke voedingsbodem voor het werk van vader Constantijn en zoon Christiaan.
De Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden behoorde 350 jaar geleden tot de machtigste landen van de wereld, met de sterkste vloot en een bloeiende handel tot in de uithoeken van de wereld. Niet eerder werd over de Glorious Revolution en deze twee grootheden een zo diverse en grootschalige tentoonstelling voor het grote publiek gemaakt. Het Blockbusterfonds investeert € 408.375 in dit bijzondere culturele evenement.

Fotografiebeurs Unseen 2013
26 – 29 september 2013 Westergasfabriek, Amsterdam
De fotografiebeurs en -festival Unseen toont vooral het werk van talentvolle fotografen die vaak nog geen algemene bekendheid genieten. De eerste editie van fotografiebeurs en -festival Unseen, die ook door het Blockbusterfonds werd ondersteund, was zowel artistiek als commercieel een groot succes. De beurs trok in vier dagen ruim 22.000 bezoekers uit binnen- en buitenland en resulteerde in een omzet die boven verwachting was. Naast de beurs was de grote tentoonstelling van internationaal toonaangevende modefotografen een belangrijke trekpleister. Vanwege het innovatieve en publieksaantrekkelijke karakter van dit evenement investeert het Blockbusterfonds een bedrag € 953.750 in de tweede editie van fotografiebeurs en -festival Unseen.

Blockbusterfonds
Het Blockbusterfonds ondersteunt culturele organisaties in de vorm van leningen en voorafname van toegangskaarten en andere culturele producten. In 2012 steunde het Blockbusterfonds de succesvolle tentoonstelling De weg naar Van Eyck in Museum Boijmans Van Beuningen Rotterdam, de door FOAM e.a. georganiseerde eerste editie van de fotografiebeurs en -festival Unseen in Amsterdam en de tentoonstelling 1-1, elf idolen en Jan Mulder van Museum TwentseWelle in Enschede.

www.blockbusterfonds.nl

www.unseenamsterdam.com