Binnenkort een boek van Thomas Schlijper

Van de fotograaf die als een van de eerste in Nederland consequent op internet publiceerde door vrijwel dagelijks nieuwe foto’s te laten zien, komt binnenkort met een boek. Op 14 november ontvang de loco-burgemeester van Amsterdam, Lodewijk Asscher, het eerste exemplaar van het fotoboek Ik ben Amsterdam van Thomas Schlijper, zo lezen we in een persbericht.
Het persbericht vervolgt:

De overhandiging vormt tevens het startsein van twee exposities van het werk van deze Amsterdamse stadsfotograaf, beide in de hoofdstad: in de galerie van Pantheon Boekhandel en in de Haarlemmerbuurt. Daar hangen in etalages 25 werken die kopers van het boek kunnen winnen. Ook enkele Amsterdamse boekhandels doen aan deze actie mee.

Het tweetalige Ik ben Amsterdam / I am Amsterdam is het eerste fotoboek van de fotograaf die al dertien jaar elk vrij uur met zijn camera door Amsterdam zwerft en er dagelijks verslag van uitbrengt via www.schlijper.nl. Dit heeft Thomas Schlijper een flinke schare volgers opgeleverd: in en ver buiten Amsterdam, tot in China en Australië aan toe. Het boek bevat meer dan 120 portretten van Amsterdammers en van hun stad. Thomas registreert alle facetten van het stadsleven en laat de kijker beseffen hoe rijk Amsterdam is aan beelden, aan mensen en aan sfeer. Gewone mensen worden bijzonder en bijzondere mensen worden deel van het geheel.

De expositie in Pantheon Boekhandel duurt tot 15 februari 2013, die in de Haarlemmerbuurt tot 15 december. Beide zijn mogelijk gemaakt door Albelli. Mensen die het boek voor 14 november bestellen via www.ikbenamsterdam.com ontvangen een gesigneerd exemplaar. Het boek is tweetalig, telt 128 bladzijden en meer dan 120 foto’s, formaat 22 x 30 cm, prijs € 29,95, ISBN 978 94 90848 606, uitgave PixelPerfect Publications Den Haag.