Bkkc organiseert middag over uitgeven boek

Op donderdag 14 maart 2013 organiseert het bkkc (Brabants kenniscentrum voor kunst en cultuur) de middag Het uitgeven van een boek waarin uitgebreid informatie wordt gegeven over de uitgeverswereld anno 2013. Daarnaast is er de mogelijkheid om eigen werk te pitchen en kun je de expositie Henny: de documentaire bezoeken.
Wat komt er kijken bij het uitgeven van een boek? Hoe benader je uitgevers? En vormgevers? Hoe krijg je geld bij elkaar? Maar waar moet je boek liggen en hoe pak je dat aan? Specialisten zullen tijdens deze middag vertellen wat je moet weten wanneer je een boek gaat uitgeven.

Als eerste spreker komtPaul van Mameren(directeur Lecturis drukkerij/uitgeverij)aan het woord, gevolgd door Chris van Koppen(directeur-bestuurder bkkc/uitgever).Luc Begas(financieel adviseur bkkc)zal daarna vertellen over de financiële aspecten. Tot slot verteltClaudette van de Rakt(fotografe) over haar succesvolle ervaring van haar boek I am a girl, dat ze in 2012 kon realiseren door crowdfunding.

Bkkc biedt deze middag ook de mogelijkheid aan makers om werk in een pitch van drie minuten onder de aandacht te brengen. Er is plaats voor maximaal vijf pitches. Geef aan op het inschrijfformulier op de website of je hier gebruik van wilt maken. Bkkc houdt zich wel het recht voor een keuze te maken uit het aanbod.

Ter gelegenheid van de presentatie van het zesde Henny fotoboek Henny, het zit best wel tegen van Michel Szulc Krzyzanowski presenteert bkkc de expositie Henny: de documentaire. De expositie toont een film van Studio APVIS over het ‘Henny’-project en staat in het teken van documentaire fotografie. Een bezoek aan de expositie is goed te combineren met het programma van de middag en gratis toegankelijk.

Het uitgeven van een boek
Wanneer: donderdag 14 maart 2013
Tijd: 14.00 tot 17.00 uur
Kosten: 70 euro
waar: bkkc, spoorlaan 21 i-k, Tilburg
Aanmelden en meer info: www.bkkc.nl/uitgevenboek

De expositie Henny: de documentaire is te zien van 7 februari tot en met 7 april 2013 en is geopend van dinsdag tot en met zondag (13.00 tot en met 17.00 uur).
bkkc: expositie Henny: de documentaire