Black Snapper begint met Abbas

Afgelopen weekend is de website The Black Snapper begonnen, die dagelijks inspirerende internationale fotografie wil laten zien. De site werkt met gastcuratoren die werk voorstellen dat zij interessant vinden. De eerste in de rij is Magnum-fotograaf Abbas.
Abbas heeft gekozen voor werk van Maya Goded (Mexico), Omid Salehi (Iran), Rana El Nemr (Egypte), Shawon Ali (Bangladesh), Melisa Teo (Singapore), Supanit Riansrivilai (Thailand) en Christian Cravo (Brazilië). Elke dag opent de site met werk van een andere fotograaf.

Andere gastcuratoren komen van Kiyosato Museum of Photographic Arts in Japan, International Photo Festival Bangladesh, Centro de la Imagen in Peru en The New York Times Magazine. Nederlandse gastcuratoren komen van nrc.next, Vrij Nederland en Canvas International Art.

The Black Snapper biedt verder een Photo Container: bezoekers kunnen een foto uploaden. Die komt dan in een map in het blog van de site waaruit telkens een beeld naar voren komt. Verder hoopt The Black Snapper een podium te worden voor crowd funding: fotografen kunnen plannen indienen die door bezoekers financieel kunnen worden ondersteund, ook met kleine bedragen.

De site is een initiatief van fotograaf Diederik Meijer en ontwerper Frank Kloos.

theblacksnapper.com