Blurb introduceert app voor online verhalen delen

Blurb, het platform voor zelf boeken maken, kondigt vandaag aan binnekort een app voor de iPhone op de markt te brengen. Met Blurb Mobile wil het bedrijf inspelen op de verschuivende markt waarin het digitaal delen van beelden een steeds meer gaat voorkomen.
Met Blurb Mobile is het mogelijk om digitale verhalen te creëren met verschillende media als fotografie, video en audio. Het resultaat op de smartphone kan direct worden gedeeld via social media als Facebook en Twitter, per e-mail of via de Blurb-pagina van de auteur.

De mediacontent kan met Blurb Mobile eenvoudig worden bewerkt met functies zoals roteren, bijsnijden, schalen en drag- en drop-functionaliteiten voor een snelle volgordebepaling. Een andere functie is ‘geotaggen’ waardoor het verhaal kan worden verbonden aan een geografische locatie. Aan elk beeld kunnen tekst- en spraakbijschriften worden toegevoegd.

Blurb Mobile is binnenkort gratis te downloaden in de App Store en voorlopig alleen beschikbaar voor de iPhone. Daarnaast krijgt elke gebruiker van de app een eigen verhaalpagina op Blurb.com/mobile. Een upgrade naar Blurb Mobile Plus voor extra foto-, video- en audio-mogelijkheden kost $1,99.