Boek Arie Kievit over zelfbeschadiging

Van Arie Kievit verscheen eerder deze maand het boek Voor altijd lange mouwen, een fotoreportage over het leven van Sanne Janssen, een jonge vrouw die zich – getekend door een ellendige jeugd – met regelmaat zelf snijdt.

Het persbericht van uitgeverij Reality Bites:

Twee jaar geleden ontmoette Arie Kievit Sanne Janssen via de Landelijke Stichting Zelfbeschadiging. Haar schrijnende verhaal greep hem erg aan. Dat seksueel misbruik schade aanricht, is bekend, maar bij Sanne wordt die innerlijke schade schokkend duidelijk fysiek zichtbaar. Door zelfbeschadiging reageert zij de woede en het verdriet af op zichzelf. Waarom zij dat doet begrijpen velen niet. Zelfs in de hulpverlening stuit zij te vaak op onbegrip.

Gedurende deze twee jaar heeft Arie Sanne gefotografeerd om haar verhaal in beelden te vertellen. Het is een ontluisterend en kwetsbaar portret geworden van het mentale slagveld waarop haar verleden met haar toekomst vecht om in het heden een slachtoffer te maken.

Sanne is mooi, intelligent en creatief. Een gewoon meisje in ongewone omstandigheden gedwongen, in een keten van extreme reacties gevangen. Elke dag vecht ze tegen de aandrang zichzelf te snijden, een gevecht dat ze vaak verliest.
Hopelijk ontstaat er door haar verhaal meer begrip, niet alleen voor haar maar ook voor alle anderen die worstelen met zelfbeschadiging.

Bestel bij bol.com: