Boek bundelt Nederlandse pieken

Het nieuwe boek ‘Dutch Heights’ toont werk van winnaars van Nederlandse kunst- en cultuurprijzen, uitgereikt in 2009. Bijzonder is de bundeling van verschillende disciplines in één jaarboek, dat hiermee een goed beeld schetst van het heersende culturele klimaat.
Onder het hoofdstuk fotografie brengt ‘Dutch Heights’ prijzen als: World Press Photo, Canonprijs, de Zilveren Camera, Nieuwspoort Fotojournalist, De Grote Paul, Bouw in Beeld Fotografieprijs, KLM Paul Huf Award, Photo Academy Award en De Fotoprijs onder de aandacht.
Tezamen met de disciplines Architectuur, Beeldende Kunst, Cultuur, Film, Illustraties, Literatuur, Muziek, Ontwerp, Mode, Podiumkunsten toont het boek, verspreidt over 576 pagina’s, prestaties van een honderdtal laureaten uit 2009, zowel jong talent als gevestigde namen.

Dutch Heights is gemaakt in samenwerking met de Grafische Cultuurstichting. Het boekontwerp is van de ontwerpster Irma Boom die deze zomer haar eerste grote overzichtsexpositie (Irma Boom: collected books) in Nederland heeft.

Bedoeling is dat Dutch Heights ieder jaar zal verschijnen, in twee aparte taaledities. De Engelstalige editie van Dutch Heights zal eind mei op de World Expo 2010 in Shanghai officieel ten doop worden gehouden.Zowel de Nederlandse als de Engelstalige uitgave is via de boekhandel en de website te bestellen, voor respectievelijk 34,50 en 39,50 euro.

Dutch Heights