Boek over Nederlandse fotojournalistiek in voorbereiding

Over de geschiedenis van de geschreven journalistiek in Nederland is een boekenkast volgeschreven. In die historie is de fotojournalist echter als stiefkind behandeld, zo vinden veel betrokkenen. Er is slechts een bescheiden aantal studies gewijd aan de Nederlandse fotojournalistiek en persfotografie. Menno Schenke werkt aan een boek dat in die leemte voorziet en roept mensen op contact met hem op te nemen als ze relevante informatie hebben.

Schenke, die ruim 25 jaar chef was van de redactie Cultuur van het Algemeen Dagblad, werkt aan een boek over geschiedenis en ontwikkeling van de fotojournalistiek in Nederland sinds 1945. Het boek wordt uitgegeven door uitgeverij Waanders in Zwolle. Hij baseert zijn boek, behalve op bronnenonderzoek, op een groot aantal interviews met fotografen, fotoredacteuren en art directors.

Op zoek naar informatie, komt Menno Schenke graag in contact met iedereen die beschikt over of toegang heeft tot persoonlijke herinneringen, (zakelijke) archieven en collecties van Nederlandse (pers)fotografen, fotobureaus en fotoredacteuren.

Hij verwacht informatie en tips via mschenke@upcmail.nl of via 06 33884268.