Boek over transgender van Sander Marsman behoeft crowdfunding

Sander Marsman studeerde in 2012 af als documentair fotograaf aan de KABK in Den Haag met zijn afstudeerproject Dianna – Every Day is Dressed Up. Om een publicatie te kunnen financiëren, staat het project nu op Voor de Kunst.
Het boek zal het verhaal tonen van Dianna, een transgender die pas op latere leeftijd besloot alleen nog maar als vrouw door het leven te gaan. Gedurende een periode van anderhalf jaar heeft Sander Marsman Dianna in haar leefomgeving te Hackney, Londen gefotografeerd.

Het project is eerder tentoongesteld op het Spaanse Getxo Photo, bij het COC in Leiden, tijdens de Gay Pride in Amsterdam en in Het Dolhuys in Haarlem. Het boek dat hij nu wil gaan uitgeven bestaat al in dummyvorm en is een combinatie van Marsmans eigen fotografie van Dianna, aangevuld door foto’s die Dianna door de jaren van zichzelf heeft gemaakt.Met de opbrengst van Voor de Kunst hoopt Sander Marsman de productiekosten van het boek te financiëren. Zijn doel is om het boek begin dit jaar gedrukt te krijgen in een oplage van 500 stuks.

Voor de Kunst: Dianna – Every Day is Dressed Up

Sander Marsman