Boeken op Paris Photo: ruim 500 signeersessies

Paris Photo is en blijft een fotografiebeurs, waar vooral prints van de hand gaan, maar het fotoboek speelt een steeds grotere rol. Dat blijkt onder meer al uit het aantal signeersessies dat van donderdag tot en met zondag plaatsvindt in het Grand Palais, het middelpunt van de fotografie in de Franse hoofdstad. In vier dagen tijd zijn daar 227 momenten dat een fotograaf zijn boek(en) van een handtekening voorziet. Met signeersessies op de belendende boekenbeurzen Offprint en Polycopies komen we op ruim 500 signeersessies.

Blij dat je kunt signeren in het Grand Palais? Je bent niet alleen. Op donderdag zijn er 42 signeersessies, op vrijdag 81, op zaterdag maar liefst 95 (met dank voor de tip aan Rob Hornstra die dan om 18 uur signeert bij Aperture), en alleen de zondag is niet erg populair: 9 sessies. De lijst kan nog groeien.

Book signings Paris Photo

Bij de boekenbeurs Offprint in l’école nationale supérieure des Beaux-arts de Paris staat de teller intussen ook al op meer dan 200 signeermomenten voor de komende vier dagen.

Offprint Paris (Facebook)

De ‘salon des livres’ Polycopies, te vinden op een boot voor het Musée d’Orsay, heeft nu 95 signeersessies op het programma staan.

Book signings Polycopies