Boekpresentatie Huub van der Put

Op maandag 27 februari vindt de boekpresentatie van The mind is a muscle plaats in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam. Het boek gaat over Huub van der Put, die is getroffendoor de spierziekte ALS. Het boek is samengesteld door Erik Kessels en Anthon Beeke.
De uitnodiigng van Pakhuis de Zwijger meldt:

Begin 2010 werd bij onze vriend en oud-collega Huub geconstateerd dat hij leed aan de spierziekte ALS. Amyotrofe Laterale Sclerose is een ongeneeslijke ziekte met een razendsnel verloop, de levensverwachting is anderhalf tot drie jaar.

Huub besloot direct om het ziekteproces en de ingreep daarvan op het leven van zijn gezin in beeld vast te leggen. Tegelijk vroeg hij 26 bekende collega’s om hem te fotograferen en daarmee hun visie te geven op wat er met hem, zijn leven en zijn gezin gebeurt. Het resultaat is een adembenemend dubbelproject, The Mind is a Muscle, bestaande uit het intieme fotodagboek van het ziekteverloop, vastgelegd door Huub, zijn vrouw Marije en hun zoon. Het unieke, indringende en aangrijpende project is nu uitgewerkt in een boek en tentoonstelling.

Aanmelden kan bij De Zwijger