Botman en D’Agata over intuïtieve fotografie

Naar aanleiding van de tentoonstelling 1001 Nacht van de Franse fotograaf Antoine d’Agata organiseert Foam in Amsterdam op 14 april een publieksavond met de fotografen Antoine d’Agata en Machiel Botman. Hun werk is vaak uiterst subjectief, intuïtief en nauw verbonden met de eigen persoonlijkheid. Tijdens de avond zal worden ingegaan op de aard en het belang van deze onderstroom binnen de fotografie.
Tevens zal uitgebreid stil worden gestaan bij het werk en de tentoonstelling van Antoine d’Agata. De fotograaf zal hierbij zelf aanwezig zijn. Het programma ziet er als volgt uit:
• Machiel Botman, fotograaf, tevens freelance curator en docent, zal in een korte inleiding ingaan op enkele kenmerken en het belang van dit soort fotografie. Tijdens de lezing zal werk getoond worden van enkele van dergelijke fotografische buitenstaanders, o.a. Sanne Sannes en Gerard Fieret, Masahisa Fukase en Kyoshi Suzuki, Christer Strömholm en Anders Petersen, Dave Heath, Ken Schles.
• Marcel Feil, curator van Foam, zal in gesprek gaan met Machiel Botman en Antoine d’Agata. Het werk en de tentoonstelling van d’Agata zal hierbij centraal staan.
• Op informele wijze zal het publiek rondgeleid worden door de tentoonstelling 1001 Nacht. Hierbij is gelegenheid d’Agata persoonlijk vragen te stellen.

Antoine d’Agata: Rozengeur of maneschijn?
Aanvang 20.00 uur. De zaal is geopend vanaf 19.30 uur.
Toegang 5 euro, Club_Foam leden gratis.
Graag reserveren op telefoonnummer: 020 55 16 500
Of per email: info@foam.nl