Bouw in Beeldprijs kiest ‘Back Home’

Stichting Edgar Degas en hoofdsponsor Ballast Nedam roepen Nederlandse fotografen op zich aan te melden voor de vierde editie van de Bouw in Beeldprijs met dit jaar het thema ‘Back home’. Deze prijs biedt fotografen de kans zich te presenteren op belangrijke culturele podia en mee te dingen naar een geldprijs van 10.000 euro.
Uit de inzendingen zullen 10 fotografen worden geselecteerd. Zij krijgen de kans om nieuw werk te ontwikkelen binnen het thema. In juni en juli 2010 zal hun werk in het Cobra Museum voor moderne kunst Amstelveen worden geëxposeerd. Tijdens de opening van deze tentoonstelling zal door een vakjury de uiteindelijke winnaar worden bekendgemaakt.

Marcel Feil, curator FOAM, is gastcurator van de Bouw in Beeldprijs en tevens voorzitter van de selectiecommissie. Naast hem nemen plaats; Andrea Stultiens (winnares Bouw in Beeldprijs 2009), fotografe Marie-José Jongerius, grafisch vormgever Hans Gremmen en adviseur Frank van der Stok. De selectiecommissie beoordeelt de inzendingen en bepaalt uiteindelijk welke 10 fotografen worden genomineerd voor de Bouw in Beeldprijs 2010.

Bouw in beeldprijs 2010 ‘Back Home’