Bozar biedt Brusselaars kans op expositie

In het kader van de Zomer van de fotografie, nodigen de BOZAR STUDIOS, HP België en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest alle inwoners van de 19 gemeentes van Brussel uit om deel te nemen aan de fotowedstrijd “PÔZE”.
Onder leiding van fotograaf Vincen Beeckman maken Brusselaars foto’s van zichzelf en hun omgeving, van alledaagse mensen en dingen. Tijdens wekelijkse permanenties bespreekt Beeckman de foto’s van de wedstrijddeelnemers. Hij stimuleert en inspireert hen tot het maken van kunstzinnige foto’s die interessante verhalen uit het dagelijkse leven vertellen.
 
Met dit project wil BOZAR STUDIOS, het departement kunsteducatie van het Paleis voor Schone Kunsten, de Brusselaars betrekken bij het culturele en artistieke gebeuren in de stad, aldus het persbericht, dat vervolgt: ‘De stad Brussel en haar inwoners documenteren zichzelf. Het deelnemersveld wordt zo heterogeen mogelijk. Maatschappelijke en culturele diversiteit maken dit project en de bijhorende tentoonstelling uniek.’
 
Verder meldt Bozar over het project:
 
VINCEN BEECKMAN
 
Vincen Beeckman is als kunstenaar op zoek naar de mogelijkheden van de documentaire fotografie in interactie met anderen en met de bestaande omgeving. Hij werkt ook voor de vereniging Recyclart en is stichtend lid en coördinator van BlowUp, een collectief dat een aantal fotografen verenigt die hun praktijk in een open confrontatie publiek maken op de site www.blowup-photos.org. De relevantie van zijn werk wordt duidelijk door zijn opname in de recente overzichtstentoonstelling ‘Belgische Fotografen 1840-2005’ van het Fotomuseum Antwerpen en het behalen van verschillende beurzen en prijzen in de afgelopen jaren.
 
TENTOONSTELLING PÔZE
6 laureaten, 1 winnaar
21.06.2006 > 27.08.2006
 
Een professionele jury bestaande uit Vincen Beeckman zelf; Franck Van Haecke, fotografiecoördinator BOZAR EXPO en Jacques Cerami, galerijhouder, kiest 6 laureaten uit de deelnemers. De laureaten krijgen een tentoonstelling in het Paleis voor Schone Kunsten. Op de vernissage van de tentoonstelling wordt de winnaar bekend gemaakt.
 

Met de enthousiaste medewerking van HP België.
Want foto’s zijn belangrijk in het leven.
 
Een HP-studie bij 2000 Britten wees uit dat mensen die meer dan 15 foto’s in hun huis hebben staan of hangen een positievere kijk op het leven hebben. Ze vinden zichzelf gelukkiger, geliefder, zelfzekerder en socialer.
 
HP België steunt het PÔZE-project en leent digitale camera’s aan wedstrijddeelnemers die geen toestel in huis hebben. Daarnaast zorgt HP voor het printen van de foto’s van de laureaten voor de tentoonstelling. HP deelt ook de wedstrijdprijzen uit: een HP Photosmart 428 draagbare fotoprinter voor de laureaten en een HP Photosmart 8250 fotoprinter èn HP Photosmart R927 digitale camera voor de winnaar.

PRAKTISCHE INFORMATIE

De Zomer van de Fotografie is een samenwerkingsproject tussen de steden Brussel, Antwerpen en Charleroi. Het Paleis voor Schone Kunsten neemt deel aan dit zomerfestival met de tentoonstelling Click Double Click en de fotowedstrijd met bijhorende tentoonstelling PÔZE.
 
FOTOWEDSTRIJD PÔZE
 
Infosessies
15, 22 maart en 19 april om 20u
Inschrijven via studios@bozar.be
 
Permanenties
Elke woensdag vanaf 22.03.2006
Op zaterdag 18.03 – 01.04 en 29.04.2006
Van 14u tot 17u
Het bijwonen van de permanenties is verplicht
 
Plaats
BOZAR STUDIOS
Koningsstraat 10 – 1000 Brussel
 
Inschrijvingen wedstrijd
Kan enkel tijdens de infosessies
Deelnemen is gratis
 
Wedstrijdreglement en meer info op www.bozar.be of via studios@bozar.be