Braaf?

De hond kan braaf zijn. Maar zeven keer braafheid in één roeiboot? Dat moet een truc met telkens dezelfde hond zijn. En waarom is die ene hond zo braaf?
Al staat er genoeg op de foto, de echte informatie valt buiten het kader. Irritant. Want wie staat daar dan rechts buiten beeld? En waarmee? Ossenworst of pens? Brokken of de bal? Of staat daar niemand.

Misschien zat één en dezelfde hond gewoon geduldig thuis op zijn kleed, terwijl de fotograaf hem een paar maal vereeuwigde? Lag de roeiboot – leeg – in het meer verderop? Is het knippen en plakken in de doka geworden?

Zit! Af. Dat de boot door onzichtbaar gekwispel beweegt verraden de kringen in het water. En boot en honden zijn onscherp omdat zojuist één viervoeter ging staan. Alleen… de overkant is net zo wazig.
Binnen het fotokader bezit de tweede hond van links ineens een witte borst. Twee honden dus. Oren en koppen worden steeds geprononceerder, beginnen opvallend te verschillen. Drie… vier honden misschien. Dan geeft de schaduw onder de hond op de neus van de boot de doorslag: zeven honden in één roeiboot. Goed beschouwd: brave honden.


Schrijfster en kunstenares Margit Willems deelt foto’s met ons uit haar verzameling en die van anderen.
Meer fotokeuzes van Willems zijn te vinden op de Facebook-pagina K Wispelaer Zetkrant