Brains Unlimited failliet, Eyemazing vindt nieuwe uitgever

Het Amsterdamse communicatie- en sponsoringsbureau Brains Unlimited is failliet. Brains Unlimited was onder meer uitgever van het fotoblad Eyemazing. Deze ‘new moving gallery for international contemporary photography’ heeft intussen een nieuwe uitgever.
In een mailtje aan relaties meldt hoofdredacteur Susan A. Zadeh: ‘The New issue of Eyemazing will be out on January 27. Since December first 2005 Eyemazing has a New Publisher: Picture Booklets Publishers B.V. in Amsterdam, this is my new publishing house and I can assure you that as the only one Maker and Founder of Eyemazing my Magazine couldn’t be in better hands.’ Zadeh meldt dat er nieuwe nummers verwacht mogen worden op 28 april, 15 augustus en 13 november.

Brains Unlimited noemt zelf fondsenwerving en communicatie als haar kerntaken. Het bedrijf was betrokken bij de NRC Handelsblad Toneel Publiekprijs, het Amsterdam China Festival, MarokkoNederland2005, Hoop voor Kinderen en vele andere projecten.

Als curator van het faillissement is Mr. Douwma van het Amsterdamse advocatenkantoor Wiersma, Mendel en Prakke aangewezen.

Op 13 januari schreef Adformatie: ‘De Ster en Brains Unlimited hebben besloten om per 6 januari de samenwerking met betrekking tot de culturele reclameblokken ‘Cultuur.tv’ en ‘Cultuur.uit’ te beëindigen. Naar verluidt heeft Brains Unlimited financiële problemen. Het bureau bevestigt dat het in zwaar weer zit, maar ontkent geluiden dat het failliet zou zijn. Of de financiële problemen van Brains Unlimited te maken hebben met het beëindigen van de samenwerking met de Ster, is niet bekend.’

Eyemazing is een voortzetting van het blad dat tot 2,5 jaar geleden Free Eye Magazine heette. Het blad werd sindsdien uitgegeven door Brains Unlimited.

www.eyemazing.info

• Eerder op PhotoQ:
Persoonlijke thema’s in de magazines Eyemazing en Foam
Eyemazing: fotogalerie in beweging

• Reageren? Mail PhotoQ