Breda Photo 2003 komt met fotobeurs

Het festival Breda Photo 2003 organiseert op 27 en 28 september een beurs waar foto’s en fotoboeken worden aangeboden. Het is een van de opvallendere onderdeleen van het festival dat van 20 september tot en met 19 oktober wordt gehouden. Dan zijn er exposities te zien van onder meer James Nachtwey en Paul den Hollander.
Gerenommeerde boekhandelaren en uitgevers bieden tijdens de beurs hun uitgaven aan. Een geselecteerde groep fotografen verkoopt er foto’s. Voor de beginnende verzamelaar zijn er foto’s tegen schappelijke prijzen te koop. De aanbieders komen uit Nederland, Frankrijk, België en Duitsland. Het vloeroppervlak beslaat 500 vierkante meter.

Breda Photo wordt dit jaar voor het eerste georganiseerd en gaat gelijk groot van start. Er zijn veertig tentoonstellingen. In Museum De Beyerd komen 25 foto’s van James Nachtwey. Voor het Breda’s Museum stelt Paul den Hollander een overzicht samen van zijn werk van de afgelopen dertig jaar. Verder is er een weekend waarin documentaires over fotografen worden vertoond en is er een amateursweekeinde.
Breda Photo 2003