BredaPhoto zoekt dit jaar authenticiteit, oprechtheid en romantiek

Exposities van gevestigde namen en jong talent, fotografie op verrassende plekken en een binnenstad die omgetoverd wordt tot een groot buitenmuseum, zo belooft een persbericht van BredaPhoto. Van 11 september tot 26 oktober is Breda zes weken lang in de ban van fotografie.

Het persbericht vervolgt: Het thema voor deze editie is ‘Songs From the Heart’. De nieuwe romantiek staat daarbij centraal. BredaPhoto gaat in het werk van fotografen op zoek naar authenticiteit, oprechtheid en uniciteit.

BredaPhoto toont meer dan 50 fotografen van over de hele wereld. Daaronder grote namen als Todd Hido en Magnumfotograaf Alec Soth. Die laatste exposeert foto’s uit de serie Niagara. De Amerikaan maakte daarvoor foto’s van pasgetrouwde stelletjes bij de Niagara watervallen.

Opdracht
Vijf fotografen kregen een opdracht van BredaPhoto. Eelco Brand, Jan Rosseel, Ola Lanko, Bert Danckaert en Martijn van de Griendt exposeren tijdens het festival hun visie op het thema.

Fotograaf des Vaderlands
Fotograaf des Vaderlands Koen Hauser mag uiteraard niet ontbreken op BredaPhoto. Hij legde zijn persoonlijke geluksmomenten vast in de serie Snapshots. Ook de Engelsman Tom Hunter is van de partij. Van hem zijn foto’s te zien die hij maakte op zijn rondreis langs muziekfestival halverwege de jaren negentig: Life on the road.

Academieproject
BredaPhoto toont werk van bekende fotografen afgewisseld met dat van jong talent. Dat talent vond de organisatie door net als bij voorgaande edities een academieproject op te zetten in samenwerking met kunstacademies in Nederland en België.

Projecten
Breda staat gedurende het festival volledig in het teken van fotografie. Er zijn rondleidingen, lezingen en een boottocht van het Chasséplein naar Belcrum Beach. Er is een speciale boekwinkel. En er zijn educatieve projecten met scholieren, met jongeren en met ouderen. En in de Masterclass zijn we al vanaf dit voorjaar, 50 speciaal geselecteerde amateurfotografen, aan het voorbereiden op een gezamenlijk expositie op het festival.

Bijzonder deze editie is de samenwerking met Fotoweek.

Locaties
Tijdens BredaPhoto zijn exposities te zien in MOTI (Museum of the Image), Breda’s Museum, Chassépark, Galerie Ecker, SBK Breda, Belcrum Beach, Club Solo, Stadsgalerij en aan de Bredase Singels.

www.bredaphoto.nl