Britse fotograaf werkt mee aan Nederlands fotoproject Vrede van Utrecht

De Britse fotograaf Red Saunders zal komende week fotograferen voor het Nederlandse fotografieproject The Agreement, dat is ontwikkeld door het Utrechts Centrum voor de Kunsten (UCK) in het kader van de Vrede van Utrecht. Het is de eerste keer dat Saunders samenwerkt met een Nederlandse organisatie aan een nieuwe foto voor zijn historische serie The Hidden Project.
Op 11 april 1713 is de Vrede van Utrecht gesloten, een wereldomvattend vredesverdrag dat een einde maakte aan een lange periode van oorlog. Van deze Europese historische gebeurtenis is geen enkel kunstwerk terug te vinden. Red Saunders zal op initiatief van het UCK een intrigerend fotobeeld vastleggen van de sfeer aan de onderhandelingstafel van de Vrede van Utrecht, aldus het persbericht. Het fotodoek van 200m2 zal een half jaar aan de gevel van het Stadhuis hangen.


Schets gevel stadhuis Utrecht.

Het project The Agreement, maakt deel uit van Red Saunders’ project genaamd The Hidden Project, een doorlopende serie foto’s van historische momenten. Red Saunders herschept historische scènes uit de strijd voor gelijkheid en democratie in de wereld. Eerdere series uit het project zijn Peasant Revolt 1381 en Swing Riots 1840. Zijn werk is tentoongesteld in onder andere The Museum of London en gepubliceerd in The Guardian.


Video over The Hidden Project van Red Saunders.

website Red Saunders

www.uck.nl