Brussel krijgt fotobeurs

Het fenomeen fotobeurs grijpt wild om zich heen, en dan vooral komend najaar. Naast Paris Photo (november) en de nieuwe Amsterdamse beurs Unseen (september), is er in Brussel (oktober) de tweede editie van Art Fair Fotofever.
Art Fair Fotofever vindt plaats tussen 4 en 7 oktober op het terrein van Tour & Taxis te Brussel. De deelnemende galeries zijn gegroepeerd binnen drie visuele thema’s: ‘Famous, Erotic or Surreal’, ‘Mise-en Scène of Men and Landscape’ en ‘Reinterpreting the Golden Age of Flemish Painters’ waarbinnen we ook de Nederlandse galerie Eduard Panting aantreffen. De eerste editie van de beurs vond in november 2011 in Parijs plaats tijdens de maand van de fotografie aldaar.

Zestig galeries zullen werk presenteren op een oppervlakte van 5.000 vierkante meter. Onder hen: CONTRIBUTED (Berlijn), ROTHAMEL (Erfurt/Frankfurt), RAUM MIT LICHT (Wenen), EDUARD PLANTING (Amsterdam), PHOTO 12 (Parijs), PARIS BEIJING PHOTO (Parijs), CROWN (Brussel), STIEGLITZ 19 (Antwerpen), COVART (Luxemburg), SICART (Barcelona), PACK (Milaan), ASYMETRIA (Warschau), FOTOGRAFIJA (Ljubljana), BRAVERMAN (Tel Aviv), PX PHOTOGRAPHY (New York).

Daarnaast wordt er een niet eerder getoonde privé collectie geëxposeerd rond het thema ‘Ogen’ en gecureerd door de oprichter van het tijdschrift Eyemazing. En een beurs is geen beurs zonder prijs, dus is er een solotentoonstelling van de winnaar van de aan de beurs gelieerde Fotoprize voor een student. Verder op het programma: een video ruimte, praatjes en een VIP programma inclusief bezoeken aan (privé)collecties.

U ziet, de fotografiliefhebber komt het najaar wel door.

www.fotofeverartfair.com