Burgemeester Aboutaleb opent galerie Ben Wind

Afgelopen vrijdag 25 maart opende de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb de Photo Gallery Ben Wind. Fotograaf Ben Wind kwam op 27 juni 2010 in een helikopterongeluk boven de maasvlakte om het leven.

Het persbricht vervolgd: "Je kunt iemand die is overleden niet beter eren dan met te laten zien waar hij voor stond," zei burgemeester Aboutaleb tijdens de indrukwekkende opening van Photo Gallery Ben Wind. En daarmee gaf hij een groot compliment aan Ellen Wind, die het verdriet om haar man verwerkte door een expositie en het fotoboek ‘Een echte Ben Wind’ samen te stellen. De Rotterdamse burgemeester dankte haar voor ‘dit cadeau aan de stad’.

Photo Gallery Ben Wind is de thuishaven van het oeuvre van de Rotterdamse fotograaf Ben Wind. De overzichtstentoonstelling met zijn werk loopt tot 1 september 2011. Voor de tijd daarna staan exposities met werk van anderefotografen gepland. U zult er gevestigde namen aantreffen, maar ook werkvan fotografen die nog aan het begin van hun carriere staan. De Gallery onderhoudt nauw contact met onder meer de Fotovakschool Rotterdam, hetMaritiem Museum en het Nederlands Fotomuseum te Rotterdam."

‘Een echte Ben Wind’
NT Publishers, 2011
isbn 078-94-90415-06-8
€49,95
Te bestellen met een email aan info@benwind.com

www.benwind.com
PhotoQ: Vier doden bij helikopter-crash, onder wie twee fotografen.