Canadese verrassingen in boekwinkel BredaPhoto

Tijdens de eerste zaterdag van het festival BredaPhoto bleek de boek- en printshop die PhotoQ en Lars Boering in de Stadsgalerij hebben opgezet goed aan te slaan. Veel publiek, goede verkoop, mede door de grote keus aan goede fotoboeken. De Canadese fotografen Larry Towell en Donald Weber en de Noor Øyvind Hjelmen gaven tijdens een interview een korte toelichting op hun werk.
Vooral van de Canadezen kwamen verrassingen. Larry Towell blijkt niet alleen een goede fotograaf, hij heeft ook muzikaal talent. Om dat te onderstrepen nam hij een aantal cd’s mee, die nu in de boekwinkel te koop zijn, net als een dvd met een experimentele documentaire van Towell over Palestina.

De mond van menige aanwezige Bredanaar viel open toen Donald Weber vertelde dat hij ooit, in dienst van het architectenbureau van Rem Koolhaas, verantwoordelijk was voor de ontwerpen van de parkeergarage onder het Chassé-terrein en een aantal omliggende gebouwen. ‘Mooi om er nu tussendoor te lopen, ik heb indertijd alleen de schaalmodellen gezien,’ aldus Weber.

Met name in de weekends zijn er in de boekwinkel presentaties van en interviews met fotografen. Het voorlopige programma is te vinden op de site van BredaPhoto.