Canon Connect Station CS100

Canon komt met een kleine hub voor foto’s en video’s voor thuisgebruik. Met deze Canon Connect Station CS100 kun je zowel beelden opslaan als delen en moet het makkelijker maken om je foto’s terug te zien. Je hoeft namelijk niet meer te onthouden waar je de foto’s hebt opgeslagen is het idee.

De Connect Station CS100 heeft een opslagruimte van 1TB. Dat is voor de meeste consumenten, waar de CS100 met name voor bedoeld is, meer dan genoeg. Foto’s en video’s kunnen via een kaartlezer of USB-kabel worden ge├»mporteerd. Canon camera’s die voorzien zijn van NFC en mobiele telefoons en tablets kunnen ook de beelden via WiFi sturen naar de Connect Station. Naast JPEG kan de hub ook met de RAW-bestanden van Canon (.CR2) overweg. Voor video is er MPEG, MOV en AVCHD ondersteuning.

De beelden op de Connect Station CS100 kunnen via een HDMI kabel op de televisie worden getoond. Daar kun je zo ook makkelijk ordenen en albums maken. Die kun je dan weer eenvoudig via WiFi delen met social media, waaronder Canon’s eigen dienst irista. Uiteraard zijn de beelden ook via een webbrowser te zien. Daarnaast kun je de beelden ook naar een ander Connect Station sturen of printen via PictBridge.

Vanaf juni 2015 is de Canon Connect Station CS100 te koop, de prijs is nog niet bekend.