Canon EF 11-24mm f/4L USM

Naast nieuwe camera’s voor de professionele fotograaf, komt Canon ook met een lichtsterk ultragroothoekobjectief, de Canon EF 11-24mm f/4L USM. Afgezien van de fisheye’s heeft het objectief de meest wijde hoek die je momenteel kunt krijgen bij een zoomobjectief. Met het objectief wordt de professionele f/4 serie aangevuld en het past uitstekend bij de EOS 5DS en de EOS 5DS R, omdat het objectief net als de camera onder andere bedoeld is voor architectuur en landschappen.

De Canon EF 11-24mm f/4L USM is opgebouwd uit zestien elementen, die in elf groepen zijn verdeeld. Drie asferische lenzen en een asferisch basiselement moeten de lensfouten, zoals vertekening minimaliseren. Lenscoatings zorgen ervoor dat er nauwelijks sprake is van reflectie of overstraling, volgens Canon. Zoals een L-objectief betaamt is het goed afgedicht tegen de weersomstandigheden en stof. De USM motor zorgt voor een snelle en stille scherpstelling.

Goedkoop is het objectief niet, de adviesprijs van de Canon EF 11-24mm f/4L USM is €3049,00 inclusief BTW. Vanaf eind februari 2015 moet het objectief beschikbaar zijn.