Canon heeft nieuwe telelenzen

Canon toonde tijdens de afgelopen vakbeurs PMA in Las Vegas een aantal nieuwe telelenzen in de L-serie. De karakteristieke serie met de witte objectieven wordt uitgebreid met een EF800mm f/5.6L IS USM en een EF200mm f2L IS USM.
De nieuwe 200 mm is met 2520 gram bijna een pond lichter dan z’n bekende voorganger (de EF200mm f1/1.8L USM) die toch nog 3 kg woog en niet over een Optical Image Stabilizer beschikte. De nieuwe lens is weliswaar een fractie minder lichtsterk maar daar staat tegenover dat het gewicht een stuk is verbeterd en deze lens volledig afgedicht is tegen stof en water.

De nieuwe 800 mm lens is nu het langste brandpunt in de serie dat over OIS beschikt terwijl de fysieke afmeting met een lengte van 461 mm nauwelijks groter is dan die van de EF600mm f4L IS USM. De nieuwe EF800mm f/5.6L IS USM weegt slechts 4500 gram. Deze afmetingen en gewicht konden bereikt worden door een speciaal optisch ontwerp met twee fluoriet lenselementen en het gebruik van hoge kwaliteit Super UD glas. beide juweeltjes komen dit voorjaar op de markt.

Dit bericht is gemaakt door de redactie van P|f, het vakblad voor fotografie en imaging waarmee PhotoQ kopij uitwisselt.
Eerdere artikelen staan op een rijtje in het
P\f blog