Canon komt met Eos-1D Mark IV

Canon kondigt vandaag de introductie aan van de nieuwe Eos-1D Mark IV – een nieuwe versie van de beste professionele digitale spiegelreflexcamera van het Japanse concern.
Uit het persbericht:

De Canon EOS-1D MARK IV staat garant voor snelheid, vermogen en hoge resolutie beelden. Daarmee is de EOS-1D MARK IV de perfecte camera voor fotografen die betrouwbaarheid eisen voor gebruik in dynamische en extreme situaties. De situaties die zich voordoen bij actiefotografie, sportevenementen, nieuwsontwikkelingen en natuurfotografie.
De EOS-1D MARK IV is ontwikkeld op basis van feedback van professionele fotografen en is uitgevoerd met een nieuwe Canon 16,1 MP APS-H CMOS sensor en een geheel nieuw 45-punts AF-systeem met 39 f/2.8 gevoelige ‘cross-type’ punten. Voor een ruime keuze uit nauwkeurige scherpstelvlakken over het gehele beeld. De Dual “DIGIC 4” processoren leveren het vermogen om continu hoge resolutie opnamen te maken met een snelheid van maximaal 10 beelden per seconden (bps) en zorgen daarnaast voor het grootste ISO bereik ooit in een Canon camera.

“Tijdens de gehele ontwikkelperiode van de EOS-1D MARK IV hebben wij rekening gehouden met de feedback van onze fotografen en een camera ontwikkeld die voldoet aan hun specifieke eisen", zegt dhr. Shinbori, Senior General Manager van het Camera Development Center, Canon Inc. “Met een geheel nieuwe, hoge kwaliteit CMOS sensor en Dual “DIGIC 4” processoren, stelt de Canon EOS-1D MARK IV professionele fotografen in staat de eerste te zijn die hoge kwaliteit beeldmateriaal aflevert bij fotobureaus. En dat in een markt die een steeds sterkere concurrentie kent.”

Lees het hele persbericht en vele specificaties bij Canon

De Amerikaanse fotograaf Vincent Laforet mocht de camera al lenen om ermee te filmen:
Nocturne: Shot at ISO 6400 with Canon’s amazing new 1D Mark IV

MAAR: helaas is deze film op verzoek van Canon verwijderd. Laforet geeft toelichting op zijn weblog.