Nieuwe Canon-camera’s en -objectieven

Canon heeft vandaag weer een aantal nieuwe producten geïntroduceerd met name gericht op de amateurmarkt, hoewel de Canon EOS 80D, de Powershot G7X Mark II en de EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM wel interessant kunnen zijn voor de professionele gebruiker. De beide camera’s zijn opvolgers van modellen die al vaak door beroepsfotografen worden gebruikt. Het objectief lijkt echt voor amateurs bedoeld, maar de optionele Power Zoom Adapter PZ-E1 biedt interessante mogelijkheden. Met de adapter kun je namelijk via WiFi de zoom bedienen van het objectief tijdens het filmen. Bovendien heeft Canon een nieuwe scherpstelmotor voor het objectief, de Nano-USM, een combinatie van USM en de STM stappenmotor. Waar STM vooral veel voordeel biedt bij filmen, is USM ideaal voor fotografie. Met Nano-USM moet je dus het beste van beiden hebben.

Het volledige persbericht van Canon:
Canon introduceert vandaag de EOS 80D – een krachtige, volledig uitgeruste DSLR die je alles biedt wat je nodig hebt – direct onder je vingertoppen – om je talenten op het gebied van fotografie en video verder te ontwikkelen. Deze camera is snel en gemakkelijk aan te passen aan je wensen en maakt opnamen met een uitzonderlijk hoge snelheid. Daarmee is de EOS 80D ideaal voor enthousiaste fotografen en filmmakers die willen experimenteren met verschillende genres en stijlen. Door een reeks toonaangevende imaging-technologieën te combineren – waaronder een nieuwe 24,2 Megapixel CMOS-sensor en DIGIC 6-beeldprocessor, plus een nieuw AF-systeem met 45-punts cross-type AF-systeem en een hoge opnamesnelheid van 7 fps – is de EOS 80D een veelzijdige camera voor het maken van schitterende foto’s en indrukwekkende Full HD-video’s. Canon introduceert ook een allround lens – de EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM – met nieuwe Nano USM-technologie, en een optionele Power Zoom Adapter PZ-E1 voor vloeiend in- en uitzoomen bij video’s en bediening op afstand via Wi-Fi1.

Power Zoom Adapter PZ-E1
Power Zoom Adapter PZ-E1

Welk onderwerp je ook wilt gaan verkennen – van sport tot wildlife of actie – de EOS 80D is uitzonderlijk snel en stelt je in staat alles met fascinerende, detailrijke beelden vast te leggen. De nieuwe sensor zorgt voor een indrukwekkende helderheid en een ongekende vrijheid om opnamen bij te snijden, terwijl het 45- punts AF-systeem met uitsluitend ‘cross-type’ scherpstelpunten en een 7 fps opnamesnelheid elk actiemoment met maximale precisie vastlegt. Voor nauwkeurig scherpstellen of volgen van onderwerpen binnen een ruim beeldveld, zijn de AF-punten afzonderlijk te selecteren of tot vlakken te groeperen. Dit geeft je meer controle over de compositie, ongeacht waar je onderwerp zich binnen het beeld bevindt. Bij gebruik van lenscombinaties met kleine diafragma’s, zullen 27 f/8 compatible AF-punten voor de juiste scherpstelling zorgen, zelfs in de meest extreme situaties.

De camera heeft een native ISO-bereik van 100 – 16.000 en is ontworpen om onder wisselende lichtcondities te werken. Dit ISO-bereik is uitbreidbaar tot 25.600 en het AF-systeem zal ook blijven functioneren bij een lichtsterkte van minder dan maanlicht (-3EV). De 7.560 pixels tellende RGB+IR-meetsensor meet zowel zichtbaar licht als onzichtbaar infraroodlicht, zodat een nauwkeurige belichting wordt verkregen. De functie Flicker Detection garandeert een consistente belichting wanneer wordt gefotografeerd bij kunstlicht met variabele lichtintensiteit en een nieuwe White Priority-instelling helpt je om een overdaad aan warme kleurtinten te voorkomen.

EOS 80D EF-S 18-135mm f3.5-5.6 IS USM
EOS 80D EF-S 18-135mm f3.5-5.6 IS USM

De EOS 80D werd uiterst zorgvuldig ontwikkeld en geproduceerd om fotografen alles te bieden wat zij nodig hebben. Met de praktisch geplaatste bedieningstoetsen heb je toegang tot de meest gebruikte programma’s en instellingen en laat het intuïtieve ontwerp van de camera je jouw manier van fotograferen en filmen gebruiken. De Intelligent Viewfinder toont 100% van het beeld plus de huidige instellingen – je kunt ook snel schakelen naar het 7,7 cm (3,0”) Variangle Clear View LCD II touchscreen – ideaal voor video’s, de Live View-modus of snelle toegang tot functies.

Of je nu een reisvlog of een film maakt, de EOS 80D biedt je met Full HD-video’s maximale flexibiliteit. Dankzij Canon’s unieke Dual Pixel CMOS AF-technologie is de AF-functie uiterst nauwkeurig en kun je onderwerpen haarscherp volgen. Zowel de AF-snelheid als de AF-volggevoeligheid zijn eenvoudig aan te passen en geven je volledige controle over de snelheid en dynamiek van het AF om zo aan te sluiten bij de stijl van jouw video. Met de mogelijkheid te filmen met 60p in MP4 – perfect voor vertragen van de actie terwijl de controle over de scherpte gehandhaafd blijft – kunnen serieuze filmmakers erop vertrouwen dat het beeldmateriaal een professioneel eindresultaat oplevert. De EOS 80D is uitgerust met aansluitingen voor zowel een hoofdtelefoon als microfoon en biedt je tijdens opnamesessies volledige controle over de kwaliteit van het audiosignaal.

Geniet van de vrijheid van fotograferen en filmen op afstand via je smartphone of tablet door gebruik te maken van de Canon Camera Connect-app. De ingebouwde Wi-Fi en Dynamic NFC connectiviteit laten je eenvoudig verbinding maken en full resolution JPEG’s met slimme apparaten delen. Je kunt ook verbinding maken en je camera bedienen via een pc, zonder dat daarvoor een Wi-Fi router nodig is. Met Canon’s Connect Station CS100 kun je op deze manier snel en gemakkelijk je foto’s en video’s opslaan, bekijken en delen vanaf een goed toegankelijke plaats.

Canon’s nieuwe EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM is afgestemd op de veelzijdige toepassingsmogelijkheden van de EOS 80D en biedt krachtige AF-prestaties bij movies en foto’s. De lens heeft een brandpuntsbereik om zowel groothoek- als close-up opnamen te maken. De EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM is de eerste Canon-lens met Nano USM-scherpsteltechnologie voor vloeiende, geruisloze AF bij video’s en indrukwekkende AF-snelheden bij foto’s. De nieuwe Power Zoom Adapter PZ-E1 is een compacte en lichtgewicht accessoire voor de EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM en biedt naast vloeiende vingertipzoomregeling bij het vastleggen van video’s – ideaal voor documentaires met een professionele uitstraling – ook de mogelijkheid van bediening via Wi-Fi