Canon presenteert 450D

Canon introduceerde op donderdag 24 januari een nieuwe telg in de populaire serie spiegelreflexcamera’s voor instappers. De 400D wordt opgevolgd door de 450D waarin wederom een flink aantal verbeteringen is aangebracht.
Qua sensor nam niet alleen het aantal pixels toe, ook de kleurdiepte werd vergroot. De nieuwe 12 MP CMOS sensor is in staat om beelden met een kleurdiepte van 14 bits vast te leggen.

Daarnaast zijn er talloze kleine verbeteringen aangebracht. Zo werd het 9 punts autofocus systeem grondig aangepakt. We zullen in de praktijk moeten beoordelen wat hier de effecten van zullen zijn. Zowel het zoekerbeeld als het LCD scherm zijn groter dan die van de 400D.

Canon heeft altijd al de reputatie gehad dat de zoekers niet zo’n erg helder beeld weergeven, maar met de 450D is het bedrijf wat dat betreft alweer een stapje dichterbij de concurrentie. Meest opvallende aan de 450D is het feit dat deze camera nu ook is uitgerust met Live View. In het afgelopen jaar zijn zoetjesaan alle digitale spiegelreflexcamera’s voorzien van Live View en Canon kon natuurlijk niet achterblijven. Ook opvallend is dat de 450D met een SDHC kaartslot is uitgerust. Dit populaire opslagmedium beschikt langzamerhand over aanzienlijke schrijfsnelheden en opslagcapaciteit.

Degenen die ervaren zijn met de voorgangers van de 450D zal het waarschijnlijk niet ontgaan dat ook de gebruikersinterface van de menu’s is verbeterd. Het geheel oogt een stuk rustiger. Al met al is de 450D waarschijnlijk opnieuw een succesnummer, want de markt voor dergelijke camera’s onder de 1000 euro lijkt voorlopig nog lang niet verzadigd…

Dit bericht is gemaakt door de redactie van P|f, het vakblad voor fotografie en imaging waarmee PhotoQ kopij uitwisselt.