Car Girls op AutoRAI

In hal 6 op de AutoRAI is dit jaar een paviljoen voor Car Girls ingericht, de installatie die in 2007 in het Nederlands Fotomuseum te zien was in de tentoonstelling The Power Show. De internationaal bekende fotografe Jaqueline Hassink heeft op de vijf grootste autoshows ter wereld de auto’s en de modellen gefotografeerd. De installatie die tot met 11 april door het Fotomuseum gepresenteerd wordt op de beurs in Amsterdam is uitgebreider dan de eerder in het museum getoonde versie.
Jacqueline Hassink fotografeerde gedurende meer dan vijf jaar de jonge vrouwen die op internationale autobeurzen in Detroit, Frankfurt, New York, Parijs, Shanghai en Tokio de nieuwste automodellen presenteren. Deze dames spelen een belangrijke rol in het uitdragen van de stijl en de sfeer waarmee automerken zichzelf profileren en zich van hun concurrenten willen onderscheiden. Dit werk van Hassink werd voor het eerst gepresenteerd in het Nederlands Fotomuseum in 2007 onder de titel Car Girls. Het werk heeft de vorm van een video-installatie met vier projecties waarin de Car Girls in wisselende groeperingen naast elkaar worden getoond: op basis van automerk, locatie van de beurs, kleur van de auto, autotype, kleur haar, kleur en stijl van de kleding en job description. De software hiervoor is ontwikkeld door Antenna-men te Rotterdam.

Van 1 tot en met 11 april presenteert het Nederlands Fotomuseum Car Girls in uitgebreidere vorm tijdens de AutoRAI in Amsterdam. Het is voor het eerst dat het werk op een autobeurs wordt getoond. Het onlangs bij de vermaarde New Yorkse uitgeverij Aperture verschenen boek Car Girls (naar een ontwerp van Irma Boom) wordt daar gepresenteerd. Ter gelegenheid van de AutoRAI verschijnt tevens een kleinere editie van het boek, dat later dit jaar op de markt verschijnt.

www.jacquelinehassink.com

www.autorai.nl

www.nederlandsfotomuseum.nl