Cas Oorthuys op canvasprint bij de HEMA

Vanaf 10 oktober 2011 biedt HEMA in samenwerking met het Nederlands Fotomuseum foto’s aan uit de rijke museumcollectie, aldus een persbericht. Uit een selectie van 50 foto’s van bekende en minder bekende Nederlandse fotografen, gemaakt in het Nederland van vroeger en nu, kan men een foto laten afdrukken op canvas via de website van het warenhuis. De prijzen variëren tussen de 35 en 95 euro.

Het persbericht vervolgt:

Collectie van 4 miljoen
Het Nederlands Fotomuseum beheert ruim 130 archieven van bekende, en minder bekende, Nederlandse fotografen. In de collectie zijn werken te vinden van bijvoorbeeld Piet Zwart, Cas Oorthuys, Frits J. Rotgans, Paul Citroen en Dolf Kruger. Bij elkaar zijn dat ruim drie miljoen negatieven en nog eens een miljoen dia’s, afdrukken, albums en andere documenten. Het museum heeft hiermee een rijk overzicht van 100 jaar Nederlandse (fotografie)geschiedenis in huis.

Voor iedereen
De fotocollectie van het Nederlands Fotomuseum wordt reeds op diverse manieren zichtbaar gemaakt voor, en aangeboden aan, een breed publiek. Men kan de collectie bekijken in onder andere de online beeldbank en de (vaste) tentoonstelling De Donkere Kamer. Te koop zijn foto-downloads via de museumwebsite, printshopprints in de museumwinkel (“klaar terwijl u wacht”) en met de hand afgedrukte barietafdrukken van museale kwaliteit.“En nu kunnen we ook een selectie foto’s uit de collectie aanbieden op canvas voor een betaalbare prijs. Onze wens om onze collectie voor een groot publiek toegankelijk te maken gaat met deze unieke samenwerking in vervulling”, aldus Ruud Visschedijk, directeur van het Nederlands Fotomuseum.

Logische samenwerking
HEMA is voor het Fotomuseum een uitstekende partner. Beide merken zijn echt Nederlands, het Fotomuseum staat voor de Nederlandse fotografie en HEMA staat bekend om de geboden kwaliteit op het gebied van fotografie. HEMA bereikt een miljoenenpubliek en het Fotomuseum heeft miljoenen negatieven in zijn collectie.

Websites
hema.nl/fotomuseum met alle foto’s, een toelichting op de fotografen en om de foto te bestellen.
nederlandsfotomuseum.nl meer over de collectie.