Casio doet 60 beelden per seconde

Een jaar geleden schreven we al over de technologie in ‘The Future is now’, nu is het al een bestaand product. De Casio Exilim Pro EX-F1 is een digitale camera met een sensor van 6 MP die in staat is om 60 beelden per seconden vast te leggen.
Het High Speed LSI concept dat Casio heeft bedacht is heel slim want de camera is eigenlijk een continu registrerende videocamera. Dat betekent dat wanneer de ontspanknop wordt ingedrukt een seconde aan opnamen in de buffer wordt vastgelegd die qua tijdspanne net voor en op het moment van de werkelijke opname liggen. De gebruiker kan dus na het maken van de foto door een seconde aan tijd heen bladeren om het beste moment van de actie te selecteren.

Het LCD scherm geeft daartoe een tijdbalk weer waarmee je door de opgenomen beelden bladert en degenen die je wilt bewaren kunt markeren.

De Pro EX-F1 is dus eigenlijk een volwaardige videocamera die in Full HD kan opnemen. In de videomodus heeft de camera zelfs de mogelijkheid om beelden die met de hoge snelheid werden vastgelegd vertraagd weg te schrijven.

Daarmee is deze camera dus in staat om video opnamen te maken van snelle bewegingen die niet door het menselijk oog waargenomen kunnen worden. Daarmee is de Pro EX-F1 ook erg interessant voor wetenschappelijke toepassingen.

Dit bericht is gemaakt door de redactie van P|f, het vakblad voor fotografie en imaging waarmee PhotoQ kopij uitwisselt.
Eerdere artikelen staan op een rijtje in het
P\f blog