Chinezen zien Nederlandse fotografie

Vorig weekend is QUICKSCAN NL geopend in het Dutch Culture Centre in Shanghai. Het Nederlands Fotomuseum zet met deze tentoonstelling de Nederlandse fotografie op de kaart met werk van Kim Boske, Kim Bouvy, Melanie Bonajo, Wytske van Keulen, Anouk Kruithof en Club Donny.
QUICKSCAN NL is gebaseerd op QUICKSCAN NL#01 een nieuwe tentoonstellingsreeks waarin het Nederlands Fotomuseum de ontwikkelingen in de Nederlandse fotografie onderzoekt. Deze was voorjaar 2010 te zien in het museum in Rotterdam.

QUICKSCAN NL is van 17 juli t/m 7 augustus 2010 te zien in Shanghai en toont de nieuwste fotoserie van Anouk Kruithof Becoming Blue, alle tot nu toe verschenen uitgaven van Club Donny, de grootformaat foto’s van Melanie Bonajo’s serie Furniture Bondage, de serie Phantom City van Kim Bouvy als projectie, een dia-installatie van Wytske van Keulen en een selectie uit Kim Boske’s serie Mapping.

Het Dutch Culture Centre is onderdeel van de Wereld Expo 2010, die in mei opende met 189 deelnemende landen, de grootste wereldtentoonstelling ooit gehouden. Van maart tot september 2010 zullen concerten, tentoonstellingen, lezingen, presentaties, discussies, masterclasses, film- en documentairevertoningen een beeld geven van de rijkdom en diversiteit van de Nederlandse cultuur. Alle bezienswaardigheden zijn gratis. De organisatie en programmering van het Dutch Culture Center ligt in handen van de Netherlands China Arts Foundation.

Nederlands Fotomuseum: Chinezen zien nieuwe Nederlandse fotografie

Dutch Culture Centre: New photography from the Netherlands