Chris en Corrie leven voort op kubus

Van 30 januari t/m 04 april 2009 zijn op verschillende locaties in de openbare ruimte van Amsterdam de foto’s van Chris en Corrie te zien. Wanneer de schemer inzet zal het verhaal van Chris en Corrie worden geprojecteerd op de wanden van een grote fotokubus.
In dit tijdelijk kunstwerk speelt de liefde tussen de Amsterdammers Chris en Corrie de hoofdrol. Chris en Corrie ontmoetten elkaar op latere leeftijd, werden verliefd en trouwden op 9 juni 1954. In één van de dozen die zij na hun overlijden nalieten zaten verschillende albums en sigarendozen met foto’s.

Wat Chris en Corrie voornamelijk hebben vastgelegd is de tijd die zij samen doorbrachten. Zij fotografeerden zowel de gezamenlijke uitstapjes in de stad als de intimiteit binnenshuis. Elke gelegenheid was de moeite waard om de camera te gebruiken om zo de herinnering te vereeuwigen. Dit heeft geresulteerd in een bijzondere en komische serie van 20 paar foto’s die zij consequent van elkaar hebben genomen.

Het verhaal van Chris en Corrie gaat over liefde en verbintenis in het decor van de stad Amsterdam.

De opening vindt plaats op vrijdagavond 30 januari om 20.00 uur op het Haarlemmerplein.

Dit kunstwerk wordt gerealiseerd met hulp van Amsterdams Fonds voor de Kunst, EPSON, Rabobank Amsterdam, de Gemeente Amsterdam en SVP-kunst.

Chris en Corrie is een project van Jorn van Eck en Conny Theunissen.

Zie ook www.chrisencorrie.nl