Christopher Anderson en Ziyah Gafic krijgen Getty-beurs

Magnum-fotograaf Christopher Anderson en de Bosnische fotograaf Ziyah Gafic ontvangen beiden 20 duizend dollar van Getty Images om hun ingestuurde projectvoorstel uit te voeren. Dit is het derde jaar dat Getty Images een geldprijs geeft aan een persfotograaf om een grote fotografie-opdracht uit te voeren. Er waren dit jaar 153 aanvragen, een recordaantal, afkomstig van persfotografen uit 26 landen.
Drie juryleden beoordeelden 18 januari jongstleden de projectvoorstellen en portfolio’s in New York. Rebecca McClelland, plaatsvervangend beeldredacteur, Sunday Times Magazine (Londen), MaryAnne Golon, hoofd beeldredactie, TIME (New York), Jean-François Leroy, directeur-generaal, Visa Pour L’Image (Perpignan, France).
Gafic wil met zijn bedrag het project ‘Islam onder vuur – korte impressies vanuit samenlevingen onder vuur’ voltooien. ‘Ik wil de stille eenzaamheid en vastbeslotenheid vastleggen van mensen die proberen verder te gaan met hun leven, terwijl hun gemeenschap, tradities en samenleving zijn verwoest’, aldus Gafic.

Anderson wil zijn bedrag gebruiken voor het project ‘De Bolivianse revolutie – Venezuela en Bolivia op een tweesprong’. Anderson wil een ‘gevoelig portret maken van een bepaalde regio in een bepaalde tijd’.