Colette Olof vertrokken bij Foam

Colette Olof heeft deze week afscheid genomen als curator bij Foam. Ze gaat als freelancer verder met organiseren en adviseren, waarbij ze zich niet alleen op fotografie richt maar ook op kruisbestuivingen met bij voorbeeld beeldende kunst, muziek en mode.
Olof heeft tien jaar bij Foam gewerkt. Het Amsterdamse fotomuseum laat weten binnenkort bekend te maken wie haar opvolgster wordt.

Colette Olof begon in januari 2002 als curator, net nadat eind 2001 Foam opende met de tentoonstelling Dutch Delight, samengesteld door Erik Kessels. Als curator werkte ze onder meer aan de tentoonstellingen met werk van Ari Marcopoulos, Richard Avedon, Jaap Scheeren, Pieter Hugo, Ryan McGinley, Guy Bourdin en Mario Testino.

Sinds 2005 was Olof de drijvende kracht achter Foam 3h, een galerie-achtige ruimte in het museum waar beginnend talent werd gepresenteerd als Emilie Hudig, Milou Oord, Popel Coumou, Awoiska van der Molen, Danielle van Ark en Dennis Duijnhoven.

Ze mailt: ‘Ik vertrek bij Foam omdat ik er tien prachtige jaren op heb zitten en het gevoel heb dat ik aan de wieg heb gestaan van een kind dat inmiddels op eigen wijze verder gaat. Ik ben veranderd, Foam is veranderd en dus leek het mij een goed moment met dit trotse gevoel een nieuwe stap te zetten. Voordat je het weet blijf je soms ergens hangen waar de magie uitgewerkt is…. dus ik heb een geweldig mooi warm afscheid gehad gisteravond en ga nu een week op vakantie.’

Over haar nieuwe werk: ‘Dan begint mijn freelance avontuur aan het Museumplein waar ik een bureau heb gevonden bij een aantal andere freelancers uit dezelfde sector. Ik ben bezig met plannen die ook verder reiken dan de fotografie (hedendaagse kunst, muziek en mode) en die ik nu eindelijk kan gaan ontwikkelen, ik ga met Yannick (Bouillis, Olofs echtgenoot – red) Offprint professionaliseren en laat mij inhuren door mensen/bedrijven/instellingen die behoefte hebben aan mijn expertise!’