Cool imago Hillary Clinton door ijzersterke foto’s

Populariteit en imago is bij Amerikaanse politici altijd al enorm belangrijk geweest, maar met de komst van websites als Twitter, Tumblr en Facebook is het delen van informatie en vooral foto’s nog belangrijker geworden.
Foto’s zijn voor politici cruciaal voor het imago, en als die dan positief gedeeld worden ben je in principe binnen. Anno 2012 is Hillary Clinton een van de politici die hierin uitblinkt. Twee foto’s waarop ze ‘onopvallend als een Tarantula’ een zonnebril draagt en haar BlackBerry checkt circuleren op het web en er is zelfs een Tumblr-page voor aangemaakt: Texts from Hillary.

In 2008 was Hillary Clinton ‘running for president’ en stonden Tumblr en Facebook nog in hun kinderschoenen. De pers werd zoveel mogelijk geweerd en de vragen over deze websites zouden waarschijnlijk zijn geweest: 1) Wat is Tumblr? 2) Wat is Facebook? 3) Hoe kunnen we ze kapot maken?

Nu Clinton minister van Buitenlandse Zaken is heeft ze een nieuw, cool imago weten te creëren. Volgens The New York Times columniste Marueen Dowd lijkt het er bijna op dat ze populairder is geworden door gebeurtenissen die ze in het verleden niet onder controle had. Ze heeft veel sympathie geworven met het Monica fiasco en ondanks het verlies bij de presidentsverkiezingen kunnen veel Amerikanen haar meer waarderen dan de president.

Het kon dus ook niet anders dan dat er een fansite van Hillary Clinton zou verschijnen. Twee ijzersterke foto’s zijn de leidraad en geven Hillary een cool, nonchalant en sterk imago. De teksten die er bijgeschreven worden zijn vlijmscherp en versterken het ‘don’t-mess-with-me’ beeld.

De twee foto’s van Hillary zijn genoeg om haar hele imago om te gooien. Was ze tijdens de presidentsverkiezingen nog een doodgewone vrouw met een broekpak en een verouderde kijk op technologie, nu wordt ze gezien als een invloedrijke, sterke vrouw met humor en profiteert ze van alle positieve aandacht.

Bron: The New York Times: State of cool