Coolpolitics masterclass over buitenlandjournalistiek

Eind juni vindt de aftrap plaats van de tweede editie van de Coolpolitics Masterclass. Dit jaar staat het programma volledig in het teken van buitenlandjournalistiek. Aan de masterclass kunnen 12 jonge fotografen, journalisten en filmmakers deelnemen.
In een persbericht meldt de organisatie verder:

Deze toekomstige opiniemakers hebben een zwak voor alles wat er gebeurt buiten onze grenzen. In een reeks van vier meerdaagse bijeenkomsten (in juni, augustus, september en oktober) komen alle aspecten van buitenlandjournalistiek aan bod. Gei?nteresseerden kunnen zich vo?o?r 31 mei aanmelden.

De masterclass richt zich op jonge journalisten, filmmakers en fotografen: de opiniemakers van de toekomst. In een reeks van vaktrainingen door masters op het vlak van schrijven, fotografie en film, bekijken we alle kanten van buitenlandjournalistiek anno 2012. Hoe maak je een goed buitenlandverhaal? Wanneer zijn thema’s actueel en relevant en welke invalshoek neem je? Op welke manier maak je complexe thema’s toegankelijk en interessant voor een breed publiek?

Dit soort vragen staan centraal tijdens deze masterclass. Skills als bloggen, onderzoeksjournalistiek en editing worden opgepoetst. Daarnaast komen verschillende mondiale thema’s aan bod door een aantal inhoudelijke colleges over globalisering, mensenrechten en duurzaamheid. Aan het einde van het traject maken de deelnemers een reportagereis naar Sub-Sahara Afrika, waar zij de opgedane kennis en vaardigheden, onder begeleiding, in de praktijk kunnen brengen. Na afronding van de masterclass zijn 12 deelnemers klaargestoomd voor een carrie?re in de buitenlandjournalistiek.

De Coolpolitics Masterclass Buitenlandjournalistiek bestaat uit 4 meerdaagse bijeenkomsten in juni, augustus, september en oktober. In november 2012 reizen de deelnemers af naar een aantal landen in Sub-Sahara Afrika, om daar in een periode van drie weken hun kennis in de praktijk te brengen. In december volgt de productiefase. De kick-off vindt plaats op 29 en 30 juni 2012.

Ben je tussen de 18 en 25 jaar? Ben jij (bijna) afgestudeerd of wil je bijdragen aan de buitenlandjournalistiek van de toekomst? Kijk dan voor meer informatie over het programma op www.coolpolitics.nl en meld je aan vo?o?r 31 mei.