Corbijn signeert zaterdag ‘U2-boek’ in Amsterdam

De Nederlandse fotograaf Anton Corbijn zal zaterdagmiddag 12 februari van 15:00 tot 16:30 uur in de boekhandel Scheltema op het Koningsplein aanwezig zijn om zijn nieuwste boek te signeren.
Het boek ‘U2 & I’ is een overzicht van 380 foto’s van de Ierse band U2 genomen van 1982 tot en met 2004. Beroemde U2 fans ontbreken niet, zoals: Bill Clinton, cineast Wim Wenders, zanger Michael Stipe, topmodel Helena Christensen en schrijver Salman Rushdie. Anton Corbijn heeft de foto’s van persoonlijke aantekeningen voorzien. U2 start hun nieuwe wereldtournee ‘Vertigo’ op 28 maart in San Diego en zal op 13 juli de Nederlandse hoofdstad aandoen.

Zoals de fotograaf zelf al meldt op zijn website zal hij dit jaar weinig tijd hebben om zelf te fotograferen desalniettemin heeft hij genoeg om handen. Op dit moment heeft het fotomuseum in Antwerpen een tentoonstelling van het werk van Corbijn. Op 26 februari zal er nog een zaal extra worden geopend met de foto’s die Corbijn maakte van Herman Brood. Op diezelfde dag zal hij ook in Antwerpen een signeersessie houden.

Bovendien zullen er dit jaar verschillende tentoonstellingen van de fotograaf worden geopend onder andere in Riga en Londen. Ook gaat Corbijn een film regisseren over het leven van Joy Division zanger Ian Curtis. De film wordt gebaseerd op het boek ‘Touching from a distance’ geschreven door de weduwe van Ian Curtis. Joy division’s muziek was verantwoordelijk voor de verhuizing van Corbijn in 1979 naar Engeland, zo meldt hij op zijn website.

Kijk ook op de website van U2 & Corbijn