Corbino sluit serie af met portret Anton Corbijn

Maarten Corbijn publiceert komende week in HP/De Tijd voor het laatst een aflevering van zijn rubriek CORBINO – Wekelijkse beelschets waarin hij over twee pagina’s een combinatie van enkele foto’s en tekst maakte. Voor de laatste aflevering maakte hij portretten van zijn broer, Anton Corbijn.
De serie begon in april 2009 en mocht uiteindelijk 130 afleveringen beslaan. Corbino: ‘Zeer succesvol, want iedereen wilde wel meedoen.’ Het opinieblad maakte onlangs bekend over te gaan op een andere manier van publiceren: eens per maand een gedrukt blad en een uitbreiding van de website.

Corbino over begin en einde: ‘De serie is begonnen met mijn toen net overleden (ex-)zwager Martin Bril, het leek mij daarom mooi en enigzins ‘full-circle’ om Anton als uitsmijter te doen.’

En hoe is dat, om je broer te portretteren? Corbino: ‘Hem fotograferen was feitelijk niet veel anders dan anderen: met hart en ziel.’

Corbino stuurde PhotoQ enkele voorbeelden uit zijn rubriek: de eerste aflevering met Martin Bril en drie fotografen: Eddy Posthuma de Boer, Erwin Olaf en Anton Corbijn. De stukken worden leesbaar na klikken op de knop voor weergave op full screen (rechtsonder).