Corbis stapt nu ook in microstock

Onder de naam Snap Village richt nu ook het fotobureau Corbis zich op de markt van de microstock: al dan niet professionele fotografen leveren hun materiaal aan een database waaruit klanten voor heel weinig geld foto’s kunnen overnemen voor publicitair en commercieel gebruik.
Hieronder het hele persbericht:

Innovatieve bèta-website -Empowered by Corbis- combineert voor consumenten de beste functies van photo-sharing sites met een online marktplaats om een aanzienlijk betere plaats te creëren voor het kopen en verkopen van betaalbare fotografie

Belangrijke punten:
• Het innovatieve ‘Kies je eigen prijs’-model geeft fotografen flexibiliteit en controle. Zij bepalen de prijs van beelden in stappen van $1 tot $50, zonder voorwaarden voor exclusiviteit
• SnapVillage fungeert voor Corbis als een kweekvijver voor fotografen, waardoor topfotografen de kans krijgen om over te stappen naar een premium website
• Slimme, eenvoudige en vernieuwende interface, plus heldere prijzen en aankoopprocedure, maken de website gebruiksvriendelijk voor kopers
• Uitgebreide interactieve functies en ‘Snappyness’-beoordeling maken het vinden van fantastische beelden eenvoudig en leuk; de community bepaalt wat de beste beelden zijn

SEATTLE (28 juni 2007) – SnapVillage -Empowered by Corbis- kondigt vandaag de opening aan van de bèta-versie van een nieuwe, interactieve en innovatieve online-marktplaats voor door gebruikers gemaakte foto’s op www.snapvillage.com. Voor deze nieuwe website worden geen lidmaatschapskosten berekend en fotografen van over heel de wereld kunnen nu foto’s inzenden. De site biedt momenteel beeldlicenties aan in de Verenigde Staten.

De bèta-versie van SnapVillage is vanaf nul ontwikkeld na uitgebreid onderzoek en analyse van bestaande microstock-sites, en de zich snel ontwikkelende Web 2.0-sites en door gebruikers gedefinieerde omgevingen. Met de lancering van deze bèta-versie worden innovatieve voordelen geboden voor het inzenden, prijzen, zoeken en kopen van royalty free (RF)-foto’s. Deze beelden mogen na aankoop voor onbeperkte duur bijna overal voor worden gebruikt.

“SnapVillage is een grote stap voorwaarts op het gebied van microstock, met nieuwe, goed doordachte innovaties. Daarmee wordt het opdoen van ervaring met het verkrijgen van licenties voor goedkope, door gebruikers gegenereerde, royalty free-fotografie via internet vereenvoudigd en verbeterd,” aldus Gary Shenk, de nieuwe Chief Executive Officer van Corbis. “We vinden het ook fantastisch dat we SnapVillage gaan gebruiken als kweekvijver om goede fotografen te ontdekken die hun foto’s aan Corbis kunnen verkopen.”

Behalve het opgeven van contactgegevens en PayPal-informatie is op de website geen enkel toepassings- of goedkeuringsproces vereist voor fotografen en hebben kopers geen enkele verplichting om vooraf te betalen. Zolang de bèta-versie van SnapVillage draait, wordt er op actieve wijze geluisterd naar klanten en wordt hun feedback de komende maanden continu gebruikt voor verdere verbeteringen van de website.

Geweldige verbeteringen helpen fotografen hun inkomsten te vergroten
SnapVillage introduceert een revolutionair prijsmodel waarmee fotografen zelf hun prijzen kunnen bepalen binnen een ruimere bandbreedte dan op andere microstock-websites. Daarnaast kunnen zij hun foto’s heel gemakkelijk inzenden en bestaat de mogelijkheid dat hun foto’s worden ‘opgewaardeerd’ naar Corbis.
• Fotografen bepalen zelf de prijs: met de unieke prijsstructuur van SnapVillage kunnen fotografen hun foto’s en inkomsten beter en flexibeler beheren en optimaliseren. Met het ‘Kies je eigen prijs’-model van SnapVillage kunnen fotografen het prijsniveau zelf bepalen in vijf stappen van $1, $5, $10, $25 en $50. Fotografen kunnen op elk gewenst moment de prijzen van hun foto’s wijzigen. SnapVillage maakt geen gebruik van overeenkomsten voor exclusiviteit en betaalt een vast royalty-tarief van 30 procent voor alle losse verkopen van beelden en 30 dollarcent per download voor alle abonnementverkopen. Alle betalingen aan fotografen verlopen via PayPal.
• Toegang tot de premium markt: omdat SnapVillage onderdeel is van het Corbis-netwerk, kan de website fotografen die beelden leveren iets bieden wat de meeste andere microstock-sites niet kunnen: mogelijke toegang tot de markt van de premium stock-fotografie. SnapVillage zal fungeren als ‘kweekvijver’, waarbij redacteuren van Corbis talentvolle fotografen scouten die de potentie hebben om hun werk ook via Corbis te verkopen.
• Gestroomlijnde inzending van beelden: met het open systeem voor het inzenden van SnapVillage kan elke persoon ter wereld, van hobbyist tot professioneel fotograaf, beelden sturen naar de SnapVillage-website. De beelden worden verwerkt door het redactieteam van SnapVillage, dat de beelden beoordeelt alvorens ze vrij te geven op de SnapVillage-website. Uploaden van beelden kan rechtstreeks via internet of door een DVD per post te sturen naar SnapVillage (het adres is te vinden op SnapVillage.com).

SnapVillage biedt gemak aan creatieve mensen die zoeken naar betaalbare, flexibele fotografie
De opzet van SnapVillage is zo eenvoudig dat iedereen de website kan gebruiken: van doorgewinterde professionele ontwerpers tot kersverse schoolkrantredacteuren. SnapVillage heeft een intuïtieve, gebruiksvriendelijke interface, eenvoudige prijsstructuur, een gemakkelijke betaalmethode en uitgebreide interactieve gebruiksmogelijkheden, waarmee de community kan bepalen wat de beste beelden zijn.
• Heldere prijzen en betalingen: SnapVillage maakt het kopen van beelden eenvoudiger dan ooit. Foto’s kunnen afzonderlijk of via een abonnement in licentie worden gegeven. Afzonderlijke beelden zijn verkrijgbaar voor $1, $5, $10, $25 en $50, en voor alle formaten geldt dezelfde vaste prijs {klein (~3 MB), gemiddeld (~6-8 MB) en groot (meer dan 10 MB)}. Daarnaast biedt SnapVillage een abonnement tegen een vergoeding van $199 voor een periode van 30 dagen, met een maximum van 750 downloads. Alle betalingen worden verricht via creditcard, zonder omslachtige kredietsystemen, tegoedbonnen of andere ingewikkelde prijsprogramma’s waarmee kopers vooraf bepaalde verplichtingen moeten aangaan. Op SnapVillage is altijd een kleine selectie gratis content beschikbaar, zodat gebruikers kunnen experimenteren met de website.
• Simpele, superieure gebruiksmogelijkheden: SnapVillage heeft een simpele, duidelijke en professionele website die is ontworpen met het oog op een verhoogde aantrekkingsskracht en gebruiksgemak. SnapVillage heeft er alles aan gedaan om een intuïtieve website voor alle soorten creatieve kopers te ontwikkelen, zodat alle gebruikers er probleemloos hun weg kunnen vinden, ongeacht hun ervaring.
• Snappyness-score toont leuke, vernieuwende foto’s: SnapVillage biedt leuke en nuttige interactieve functies, zoals het ‘taggen’ van beelden door de gemeenschap, opslaan van beelden als favorieten, commentaar geven op beelden en het doorsturen van beelden naar anderen, waardoor gebruikers op diverse manieren met elkaar en met de website kunnen communiceren. Op deze manier wordt de ervaring van de hele community verder verbeterd. Elk beeld in de SnapVillage-catalogus heeft een actuele, veranderende ‘Snappyness’-score, die is gebaseerd op een geavanceerd en eigen algoritme. ‘Snappyness’ is een dynamische beoordeling die wordt bepaald door meerdere metingen, waaronder het aantal keren dat het beeld is bekeken, gedownload, als favoriet is ingesteld, van commentaar is voorzien, gedeeld en gekocht. De Snappyness-rating zorgt ervoor dat zoekopdrachten in SnapVillage de leukste, beste beelden opleveren.

“Met SnapVillage proberen we te breken met de tradities van bestaande microstock-websites,” aldus Adam Brotman, Vice President Networks bij Corbis, die was betrokken bij de ontwikkeling van SnapVillage. “Wij combineren de beste functies van photosharing-sites voor consumenten met een innovatieve online-marktplaats en de ervaring van Corbis in stockfotografie, om zodoende een aanmerkelijk betere plaats te creëren voor het kopen en verkopen van betaalbare fotografie. SnapVillage is een vernieuwende microstock-marktplaats die hopelijk aantrekkelijk zal zijn voor fotografen en tegelijkertijd creatieve mensen een vriendelijke, professionele manier biedt om de juiste foto’s voor elke klus te vinden.”

Informatie over SnapVillage
SnapVillage -Empowered by Corbis – combineert de beste functies van consumenten photosharing-sites met een online-marktplaats om zodoende een aanzienlijk betere plaats te creëren voor het kopen en verkopen van betaalbare fotografie. SnapVillage vormt een nieuwe benadering van microstock met een overzichtelijke, intuïtieve website, heldere prijzen en aankopen, plus innovatieve interactieve functies, waarmee elk beeld een ‘Snappyness’-beoordeling genereert. Op SnapVillage wordt het revolutionaire ‘Kies je eigen prijs’-model gebruikt, waarmee fotografen hun foto’s beter en flexibeler kunnen beheren, zodat zij hun inkomsten kunnen verhogen. Om lid te worden van de groeiende gemeenschap van SnapVillage.com of om nieuwe ideeën aan te bieden voor creatieve projecten, ga naar www.snapvillage.com.