Corinne Noordenbos benoemd tot ‘Officier’

De fotografe Corinne Noordenbos – die de afgelopen decennia vooral naam maakte als leidinggevend docente aan de kunstacademies HKU en KABK – is eerder deze week (koningsdag!) benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau, een genoegen dat slechts vier anderen dit jaar mochten smaken. Ze kreeg de onderscheiding uit handen van de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan om ‘bedrijfsmatige en maatschappelijke verdiensten op internationaal niveau’ zoals dat wordt genoemd.

on_officier

Anderhalf jaar geleden kreeg Noordenbos in Engeland de Education Award 2014 van de Royal Photographic Society uitgereikt vanwege haar verdiensten voor het fotografie-onderwijs.

Corinne Noordenbos is professioneel fotograaf sinds 1974. Na het opbouwen van een carrière als documentair fotograaf werd ze tevens studieleider Documentaire Fotografie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). Naast haar verantwoordelijkheid voor de afdelingen en curricula, was ze hoofddocent Documentaire Fotografie. In 2005 werd Noordenbos benoemd tot hoofd van de afdeling Fotografie aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag (KABK). Ze heeft in verschillende jury’s en commissies met betrekking tot fotografie zitting gehad.

Eerder op PhotoQ: Corinne Noordenbos wint Britse onderwijsprijs