Covers met blote borsten zorgen voor ophef

Recente covers van zowel zowel het Duitse Focus als het Amerikaanse Time Magazine baren opzien: nieuwsmagazines met min of meer blote borsten op de cover. De redactie van Focus werd gevraagd voor een andere cover te kiezen door Zinio, dat digitale magazine-versies distribueert. De cover van Time, een moeder zoogt haar zoon van bijna vier, zorgt voor veel discussie in de Amerikaanse media.
Zinio wilde met het verzoek aan Focus voorkomen dat er problemen zouden ontstaan in de iTunes Store, vanwege de nogal preutse regels van Apple. De redactie weigerde voor een alternatief te kiezen.

Dat de cover van Time tot discussies zou leiden, was voor de redactie geen verrassing. Het beeld staat voor een verhaal in het blad over de extreem grote ijver waarmee een toenemend aantal ouders zijn kinderen opvoedt. Hoofdredacteur Stengel van Time zegt in een toelichting in de Washington Post: ‘It’s certainly an arresting image. It’s an image to get people’s attention about a serious subject. Judging by the reaction on Twitter this morning. some people think it’s great, and some people are revolted by it. That’s what you want. You want people talking…Do I expect some people to be outraged? Sure.’

PIAG Visuell: FOCUS-Cover zu nackt für Internet-Kiosk


Visual Culture Blog over de Time cover: Breaking the Image of Mother and Child
Washington Post: Time cover milks shocking image