Creatieve directie en bestuurslid maken plaats bij Naarden

Per 1 maart hebben de creatieve directeuren van het FotoFestival Naarden, Teun van der Heijden en Marga Rotteveel, hun werkzaamheden neergelegd. Ook bestuurslid Femke Rotteveel is op deze datum gestopt met haar werkzaamheden voor het festival.
Teun van der Heijden en Marga Rotteveel zijn vele jaren aan het festival verbonden geweest. Tijdens de laatste editie, die van 2009, als creatieve directie. Het directeurschap van FotoFestival Naarden is een free-lance deeltijd baan die zij invulden naast hun dagelijkse praktijk. Teun van der Heijden is grafisch ontwerper en eigenaar van Heijdens Karwei en Marga Rotteveel is recent een eigen onderneming gestart als freelance fotocurator, onder de naam Zijvanrotteveel. Het festival op een gedegen, ambitieuze manier programmeren en het daarnaast managen van een eigen praktijk blijkt onverenigbaar, zo meldt een persbericht van het festival. Beiden hebben besloten zich volledig te richten op hun eigen werkzaamheden.

Femke Rotteveel heeft met haar inmiddels fulltime baan bij de Goede Doelen Loterijen en jonge gezin niet voldoende ruimte om aan het festival de tijd te besteden die nodig is voor het werven van fondsen, de belangrijkste inkomstenbron van het festival.

Het bestuur van het Fotofestival Naarden is op dit moment reeds in gesprek met mogelijke opvolgers voor de organisatie van het komende festival.