Creighton interviewt Adriaan van der Have

In het VPRO-radioprogramma De Avonden interviewt L.J.A.D. Creighton woensdagavond Adriaan van der Have van Galerie Torch. Het gesprek is van 21 tot 22 uur live te horen op Radio 6 en na afloop ook via internet.
Uit het persbericht:

‘In 1984 opende de eigenzinnige Adriaan van der Have Galerie Torch in Amsterdam. Na betrokken te zijn bij de oprichting van Art Unlimited, de bekende uitgeverij van ansichtkaarten aan de Leidsestraat en na een periode als lijstenmaker te hebben gewerkt besloot Adriaan van der Have om de kunstenaars waarvoor hij het inlijstwerk verzorgde zelf te gaan vertegenwoordigen.

Zo werd, bijna 25 jaar geleden, Galerie Torch geboren. Een galerie die zich niet alleen binnen het Nederlandse kunstcircuit profileert maar die ook tijdig het belang zag van presentaties op de buitenlandse kunstbeurzen.

Van der Have organiseert maandelijks tentoonstellingen en met een accent op fotografie bracht hij kunstenaars als Anton Corbijn, Andreas Gursky, Leni Riefenstahl en Loretta Lux. Velen gelauwerd, sommigen omstreden. Maar dat is duidelijk het beleid van de galerie; het opzoeken en oprekken van grenzen.’

• Meer informatie: De Avonden