Creighton interviewt Van Lamsweerde, Van Lamsweerde en Matadin

L.J.A.D. Creyghton heeft in het radioprogramma De Avonden naar aanleiding van de tentoonstelling ‘The Séance, Etcetera’ een gesprek met Inez van Lamsweerde & Vinoodh Matadin en hun oom Eugène van Lamsweerde.
Na een eerste gezamenlijke tentoonstelling in New York vorig jaar september, toont Studio van Dusseldorp aan het Wilhelminapark in Tilburg momenteel objecten die tot stand zijn gekomen door de samenwerking van het fotografenduo Inez van Lamsweerde & Vinoodh Matadin met hun oom, de in Frankrijk werkzaam en woonachtige kunstenaar-beeldhouwer, Eugène van Lamsweerde.

Het werk van Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin mag inmiddels als bekend worden verondersteld. De met behulp van de computer gemaakte portretten en mode foto’s voor o.m. Vogue en Louis Vuitton behoeven nauwelijks enige introductie.
De recente samenwerking met – de in Frankrijk voor zijn gehele oeuvre geridderde – Eugène van Lamsweerde leverde echter een nieuwe dimensie op; de 3e dimensie. De traditioneel ingelijste foto heeft afgedaan en de ruimte in en rond het kunstwerk wordt essentieel.
Spiritualiteit is een rode draad door het werk van het fotografen-duo. Dualiteit is een rode draad door het werk van de beeldhouwer. Deze begrippen komen samen in deze tweede gezamenlijke tentoonstelling.

– VPRO radio / De Avonden op 747 AM [of op de lokale kabel of via internet]
vrijdagavond 2 juni 2006, rond 22 uur

• Het gesprek is na afloop, evenals eerdere afleveringen, ook te beluisteren via de VPRO website: De Avonden

• Meer over de expositie: Studio Van Dusseldorp